Info

Pohjanmaan Pelastusalan Liitto

Inhimillisesti • Ammatillisesti • Luotettavasti

Pohjanmaan Pelastusalan Liitto ry (PoPeLi) on perustettu vuonna 1952. Toimimme Pohjanmaan-, Keski-Pohjanmaan-, ja Etelä-Pohjanmaan alueella. Kehitämme alueemme pelastusalan järjestötoimintaa ja varautumista Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön kanssa solmitun sopimuksen mukaisesti. Jäsenistömme koostuu sopimuspalokunnista, kunnista, yrityksistä ja henkilöjäsenistä.

Ota yhteyttä mikäli jäsenyys kiinnostaa.

Liity jäseneksi

 

Strategia ja missio

Olemme palo- ja pelastustoimen sekä varautumisen vahva järjestötoimija alueellamme. Missiomme on kehittää alueemme ihmisten kansalaistaitoja ja tarjota matalan kynnyksen tukea turvalliseen arkeen. Tätä tavoitetta toteuttaa liiton monet vapaaehtoiset yhdistykset ja toimijat yhdessä.

Toimimme varautumisen, asumisturvallisuuden, väestönsuojelun, kriisivalmiuden ja organisaatioiden turvallisuuden saralla.

Strategiaa toteutamme yhdessä jäsenistömme ja yhteistyökumppaneidemme avulla. Teemme tiivistä yhteistyötä alueemme pelastuslaitosten kanssa.

 

Järjestötoiminta

Palokunnat ja palokuntalaiset ovat mukana rakentamassa turvallista yhteiskuntaa. Vapaaehtoisen palokuntatoiminnan jatkuminen turvataan myös tulevaisuudessa huolehtimalla vapaaehtoispalokuntalaisten hyvinvoinnista sekä palokuntalaisuuden ja palokuntakulttuurin säilymisestä ja kehittämisestä. Alueemme palokuntien järjestötoiminnan tukemista kehittää meillä Nuoriso- ja Naistyötoimikunnat. Useat palokuntien hälytysosastot osallistuvat valtakunnallisiin ja lähialueen kilpailuihin ja tapahtumiin, esimerkiksi salibandy-turnauksiin, paloautonvedon SM-kilpailuihin sekä palokuntalaisten yhteisille risteilyille ja opintopäiville. Palokunnat järjestävät myös omia virkistystapaamisia jäsenilleen sekä juhlia ja tapahtumia.

 

Varautuminen

Meille varautuminen on sydämen asia. Autamme vapaaehtoisten ja verkostojemme avulla kansalaisia varatumaan yhteiskunnan erilaisiin häiriötilanteisiin. Jokaisen tulisi pärjätä omin avuin vähintään kolme päivää  ilman viranomaisten apua. Koordinoimme 72-tunia koulutuksia alueellamme ja voit kysyä kursseja kauttamme tai etsiä kouluttajaa suoraan 72tuntia.fi – sivuilta.

Kauttamme voi tiedustella räätälöityjä kursseja yritysten, kuntien ja muiden organisaatioiden varautumiskoulutuksiin. Alueen varautumista suunnittelee, seuraa ja kehittää liittomme Varautumistoimikunta.